Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Esküt tettek a delegált tagok

Huszár Hajnal | 2024.06.04.

A vasárnapi önkormányzati és EP választáson több mint 150 képviselő-testület által megválasztott szavazatszámláló bizottsági tag bonyolítja le a választópolgárok szavazását és ügyel a szavazóhelyiségekben a választás jogszerű menetére. A választott tagok mellett azonban a jelölőszervezetek által delegált bizottsági tagok is részt vesznek a munkában, mintegy száz fővel – közölte a Médiacentrummal dr. Nagy Krisztina, a Helyi Választási Iroda vezetője.


A június 9-ei választásokra mindhárom Pápán induló jelölőszervezet delegált bizottsági tagokat, a Tisza Párt pedig szintén képviselteti magát a szavazatszámláló bizottságokban, az EP választás kapcsán – tudtuk meg.
A delegált tagoknak ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak a választás napján elvégzendő feladatokkal, mint a megválasztott tagoknak, ám ők nem kapnak díjazást munkájukért.

A jelölőszervezetek által a szavazatszámláló bizottságba küldött személyek többsége hétfőn tette le esküjét dr. Áldozó Tamás polgármester előtt, majd pedig a Helyi Választási Iroda által tartott oktatáson vettek részt, hogy feladataikat pontosan és a jogszabályoknak megfelelően tudják ellátni a szavazás napján. Az eskütétel és a képzés szerdán folytatódik további delegált tagok részvételével.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: