Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Esős bringás reggeli

Haraszti Gábor | 2023.09.19.

A Magyar Kerékpárosklub 2023 őszén ismét meghirdette a “Bringázz a munkába” elnevezésű kampányát. Pápa városa második alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez, melynek keretében a Csókai körforgalom melletti kisligetben várták az esővel dacoló kerékpárosokat.

Az országos esemény célja, hogy népszerűsítse a munkahelyek, oktatási intézmények kerékpárral történő megközelítését. A szervezők egyúttal arra szerettek volna rávilágítani, hogy a bicikli mindennapos használatával a közlekedés sokkal kevésbé stresszes és a gyerekek is örömmel pattannak nyeregbe.

Pápán kedden reggel hét és kilenc óra között a Csókai körforgalom melletti kisligetben a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársai várták az arra közlekedőket. Sajnos az időjárás nem a legszebbik arcát mutatta, a szakadó eső miatt érthető módon ezen a délelőttön kevesen pattantak nyeregbe.

Tóth József szervezőtől megtudtuk, müzli szeletekkel, pogácsával, gyümölcslevekkel, ásványvízzel várták az arra közlekedőket, körülbelül harminc bringást ajándékoztak meg.

A reggelizés mellett a Bringázz a munkába! applikációt is népszerűsítették, mellyel pontokat lehet gyűjteni a munkába bringázással. Ez nem egy fitnesz applikáció, bár kiírja, hogy mennyi kalóriát égettünk el a munkába tekeréssel, és a távolságot is méri, de a játékban nem az számít hogy öt, tíz vagy húsz kilométert tekerünk egy nap, hanem az, hogy egy héten hányszor, vagyis milyen gyakorisággal pattanunk nyeregbe azért, hogy dolgozni menjünk. Szeptember 19. és október 22. között a legjobban teljesítők értékes nyereményeket kapnak.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.06.21.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: