Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - GAZDASÁG

Ettől padlót fog az allergia

Szentgáthi Csaba | 2023.08.10.

A Graboplast számos saját fejlesztésű, Magyarországon gyártott terméke szerezte meg a berlini ECARF Intézet tanúsítványát, ami komoly előnyt jelenthet a nemzetközi beruházásoknál. A minősítésnek köszönhetően a győri székhelyű vállalat tanúsítvánnyal rendelkező termékeivel sikeresen vehet részt a különböző pályázatokon, legyen szó lakossági, közületi vagy sportcélú felhasználásra tervezett padlóról.  

A német intézet azt állapította meg, hogy a vizsgált termékek összetétele és felülete nem tartalmaz allergén anyagokat, így azokat az allergiában szenvedők is nyugodt szívvel választhatják. A minősítés megszerzésével az önfertőtlenítő Silver Knight padló- és falburkolat mellett a Graboplast további termékei előtt nyílhat meg az út, hogy a legkülönfélébb intézményekben használják fel őket, írja sajtóközleményében a vállalat.

Mindemellett a minősítés előnyt jelent a nemzetközi beruházási projektek elbírálásánál is: a tanúsítvánnyal rendelkező padlótípusok ugyanis magasabb pontszámot érnek el a döntési folyamatban. 

Az érintett padlókat Győrben, Kecskeméten és Tatabányán is gyártják. Utóbbi városban a cég egy 2.400 négyzetméteres új üzemcsarnokot épített az úgynevezett SPC-padlóburkolatok előállítására. A több mint 1,1 milliárd forintból elkészült gyáregység éves kapacitása évi 500 ezer négyzetméter, mely a későbbiekben tovább bővíthető.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: