Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
GASZTRONÓMIA

Ez nem egy megúszós hétvégi reggeli, de imádni fogod!

Varga Rebeka | 2024.04.26.

Évekkel ezelőtt egy mai szóval élve influenszernél láttam ezt a receptet és azóta is imádjuk, mert verhetetlenül finom, könnyed a tésztája. Ez lett a villantós reggelik vagy vacsorák egyik legkedveltebb eleme. Hogy mi ez? Hát az amerikai palacsinta!

Nem nehéz a recept, de valamivel hosszadalmasabb művelet, mint mondjuk egy sima palacsinta. Na de vágjunk is bele!

Hozzávalók:

6 tojás

230 g liszt

2 teáskanál sütőpor

280 ml tej

csipet só

1/2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, sütőporral, sóval, vaníliás cukorral, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet. Fontos, hogy csomómentes masszát kapjunk. A tojáshabot kicsinyenként beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze a hab. Forró, tapadásmentes serpenyőbe egy merőkanál segítségével öntsünk annyit a tésztából amekkora palacsintát szeretnénk. Nem érdemes sokáig pepecselni a tésztával, mert hamar sül. Ha sokáig igazgatjuk, lapítjuk a merőkanállal, csúnya lesz. Akkor fordíthatjuk meg a tésztát, ha a felszínén képződő buborékok elkezdenek kipukkadni. Egy spatula segítségével könnyedén meg tudjuk fordítani a tésztát.

Tálaláskor a palacsinta tornyok mellé lekvárt, nutellát, tejszínhabot, ha van, friss gyümölcsöt szoktam tenni, de persze az amerikai filmekben oly' sokszor látott juharszirup és sült bacon is jó feltét lehet. 

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: