Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Ezt a szardíniai vízesést látnod kell!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.15.
Szardínián van egy tengerparti vízesés, melynek látványával aligha lehet betelni. Szardínia szigetének izgalmai végtelenek: a Földközi-tenger 8. legnagyobb szigetének páratlan strandjait nagyon nehéz hátrahagyni, hiszen közel 2000 kilométernyi azúr vizes fürdőhely vár, igazi vad partokkal és intim kis öblökkel.

Sosem gondolnánk, hogy mennyi vízesés van Szardínián: valójában napokat el lehet tölteni a zuhatagok keresésével, kirándulással a buja környezetben. Legtöbbjük erdős részeken, szurdokvölgyekben, hegyi környezetben található, mégis az egyik legdrámaibb vízesést éppen a tengerparton találjuk.

A nagyon idegenen hangzó Istrampu de Capu Nieddu olyan látványt kínál, ami némileg felülmúlja mindazt, amit csak kívánhatunk. Már a puszta fotók látványától eláll a szó, hiszen nem túl szokványos a helyzet, hogy egy zuhatag a tenger fölül esik a mélybe. Mesebeli tájat, látomásokat és fantáziákat idéz. Nem csalás, nem ámítás, ez a geológiai csoda 40 méteres magasságból esik alá, egyenesen a Földközi-tengerbe.

Oristano tartomány Cuglieri városából lehet elérni. Autó nélkül kell megközelítenünk, körülbelül egyórás a gyalogút, ami ehhez a túlvilágian szép látványhoz vezet. Könnyű séta, nincsenek emelkedők, csupán a talaj egyenetlensége okozhat kis nehézséget. Ezt az útvonalat is érdemes követni!

Fontos, hogy az időjárás nagyban befolyásolja a létét, hiszen a csapadékmennyiségtől is függ, hogy mettől meddig találkozhatunk a földi tüneménnyel. Általában novembertől májusig számíthatunk a vízesés jelenlétére.

A Ryanair menetrend szerinti Budapest-Alghero járata sajnos novemberben már nem közlekedik, így érdemes Rómából vagy például Bolognából megközelíteni a szigetet, amennyiben az erős évszakban látogatnánk hozzájuk, vízesésekkel teli túrákra. 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: