Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Falusi Exatlon és hangszersimogató – Gyermeknapot tartottak Borsosgyőrön

Pintér-Papp Eszter | 2024.06.02.

Ma délután benépesült a borsosgyőri sportpálya, ahová gyermeknapi programra hívták a családokat. A Borsosgyőri Családi Közösségi Klub és Pápa Város Önkormányzata által szervezett rendezvényen sportos feladatok, hangszerbemutató, kézműves foglalkozások, kerékpáros KRESZ pálya és arcfestés is színesítette a programkínálatot.

Ricsi bácsi játszóházában Pusztai Boglárka és zenekara közreműködésével kicsik és nagyok megismerkedhettek néhány vonós hangszerrel, énekelhettek, táncolhattak és még egy cifraszűrt is felpróbálhattak a vállalkozó kedvű gyerekek.

A zenés-táncos móka után a szervezők berendezték az újrahasznosítás jegyében megalkotott akadálypályát, ahol kezdetét vette a nagy Falusi Exatlon kihívás. A gyerekek futottak, ugrottak, szlalomoztak, kúsztak, célba dobtak és kapura rúgtak az ügyességi pálya teljesítése közben.

Horváth Ákossal éppen az ugrálóvár mellett találkoztuk, ahol kapusként a vetődéseket gyakorolta, de a sportos kisfiú elárulta nekünk, hogy a gyermeknapi program szinte minden állomásán megszerezte a pecsétet, de a kedvence az Exatlon pálya volt. Azért is örült annak, hogy családjával eljöttek a gyermeknapra, mert így a faluban sokan megismerhetik egymást és barátokat is szerezhetnek.

Az aszfaltos pályán is nagy volt az izgalom, a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy kerékpáros ügyességi pályát állítottak össze, ahol a KRESZ-szabályok betartására éppúgy ügyelniük kellett a bicajozó gyerekeknek, mint az ügyességi feladatok teljesítésére.

Tóth Tamara és testvére, Tóth Anna is kipróbálták a kerékpáros pályát, de mindkét kislánynak nagyon tetszett a hangszerbemutató is, aminek a végén örömmel próbálták ki hangszereket. Annának a kedvence a hegedű volt, és ő volt az, aki a cifraszűrt is fel merte próbálni.

A kézműves asztaloknál felsorolhatatlanul sok szórakozás várta az apróságokat a tejfölösdoboz-várépítéstől kezdve a kavicsfestésen át a hajfonatkészítésig.

Nagy sikere volt a népi fajátékoknak, az ugrálóvárnak és az arcfestésnél is sokan álltak sorba. A gyerekek az egyes helyszínek teljesítéséért pecsétet kaptak a menetlevelükbe, s azok a próbázók, akik legalább hét pecsétet összegyűjtöttek, húzhattak egy ajándékot a titkos zsákból és oklevelet is kaptak, ami azt igazolja, hogy ők hétpróbás vitézek, illetve úrhölgyek lettek.

Pusztainé Becskereki Virág, a gyermeknap egyik szervezője a Médiacentrumnak elmondta, a Borsosgyőri Családi Közösségi Klub tagjai vetették fel a rendezvény szervezésének gondolatát. Megkezdődött hát az ötletelés, és így születtek meg az egyes állomások feladatai – az Exatlontól a tejfölöspohár-rakosgatóig, melyeket mind-mind a háztartásokban fellelhető tárgyak felhasználásával valósítottak meg.

Pusztainé Becskereki Virág köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a szervezésben, kiemelten Balogh-Gancz Renátának, akitől a borsosgyőri gyermeknap ötlete származik.

Németh Zsolt, a településrész önkormányzati képviselője szintén köszönetet mondott a szervezőknek, hangsúlyozva, nagyon fontosak ezek a helyi kezdeményezések, melyeknek köszönhetően ilyen és ehhez hasonló, kiváló programok valósulhatnak meg. A képviselő úgy fogalmazott, Borsosgyőrön nagyon jó a közösség, sok a fiatal család, és közülük sokan ellátogattak a mai rendezvényre is.

A borsosgyőri gyermeknap közel 20 különböző állomáson számtalan szórakozási lehetőséget nyújtott a gyerekeknek, akik nagy örömmel és lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatok teljesítésébe. A rendezvény a májusfa kitáncolásával ért véget.

 

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: