Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Fantasztikus ötlet az elhagyott cuccokra!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.11.02.

Idén, egészen októberig a berlini tömegközlekedési eszközökön (pl: metró, felszínen közlekedő helyi érdekű vasút, villamos, busz) 40 000 holmit találtak, tulajdonos nélkül, elveszve. Regisztrálták őket és 6000 dolognak lett meg az eredeti gazdája. Egy nagyon jól kitalált online rendszert hoztak létre a talált tárgyak keresésére, ezért lehet sokszor happy end az elhagyás vége.

Viszont a maradék 34 000 teljesen változatos holminak mi lesz a sorsa? Mi legyen velük? Hol tárolják őket, vagy egyáltalán feladata-e a városnak, hogy tartogassa őket? Berlin tökéletes megoldást talált erre: évente négy alkalommal tartanak aukciókat és kiszórják a talált tárgyakat, a lehető legjobb árakon.

Reggel 08:00-kor kezdik az eseményeket, amikor is az arra alkalmas és értékes tárgyakat (pl: biciklik, rollerek, babakocsik, ékszerek, órák, kalapok, telefonok, fényképezőgépek, hangszerek… stb) közszemlére teszik a berlinieknek, majd 10:00-kor csapnak bele a lecsóba, ekkor indul a licit!

Ráadásul a bevétel természetesen a BVG fejlesztéseire megy, vagyis a városlakók jóvoltából számos innovációra költhetik az aukcióból befolyt összegeket. Imádnivaló megoldás!


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.06.22.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2010, 2011, 2016

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: