Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Farsangi népszokások a napközis délutánon

Pintér-Papp Eszter | 2024.03.01.

A Weöres Sándor Általános Iskola februári napközis délutánjának középpontjában a farsangi népszokások álltak. 

Az első osztályosok kiszebábot készítettek, és egy kiszeégető dal kíséretében jelképesen elégették azt, így búcsúztatva a telet. Emellett vidám bohócsapkák is kikerültek a szorgos kis kezek alól. A gyerekek alkotás közben farsangi zenéket hallgattak és felidézték a hónap eleji mulatság kellemes pillanatait.

A második évfolyamos kisdiákok egy rövidfilmet tekintettek meg a busójárás tavaszáró, téltemető népszokásáról, majd farsangi maszkokat készítettek. A kiszebáb égetésének hagyománya az ő programjukból sem maradhatott ki. 

A harmadikosok farsangi hagyományokkal, népszokásokkal ismerkedtek meg. A szemléltetést különböző filmrészletek, képsorok segítették. A téma feldolgozásában jelentős szerepet kaptak az interaktív feladatok. A gyerekek rajzos tevékenység formájában jelenítették meg a farsangi szezon legjellegzetesebb édességét, a fánkot. Saját tervezésű busóálarcok is készültek, végezetül a diákok egy tavaszváró dal eléneklésével elbúcsúztatták a telet.

A negyedik osztályosok képzeletben bebarangolták a világ számos országát, hogy megismerhessék azok farsangi szokásait. Kreativitásukat jelmeztervező versenyen csillogtathatták meg.

A Weöres-iskolás alsó tagozatos diákok ismét egy tartalmas délutánt tölthettek együtt, ahol számos élménnyel és új információval gazdagodtak. 

Fotó: az iskola Facebook-oldala 

    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: