Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Februári napközis délután a Weöresben

Horváth Andrea | 2024.03.04.

A Weöres Sándor Általános Iskola februári napközis délutánján a farsangi népszokások kerültek középpontba.  Az első osztályosok kiszebábot készítettek, és egy kiszeégető dal kíséretében jelképesen elégették azt, így búcsúztatva a telet. Vidám bohócsapkák is kerültek ki a szorgos kis kezek alól, amihez vidám farsangi zenék adtak hátteret.

A második évfolyamos kisdiákok egy rövidfilmet tekintettek meg a busójárás tavaszáró, téltemető népszokásáról, majd farsangi maszkokat készítettek. A kiszebáb égetésének hagyománya itt sem maradhatott el, hisz a babona szerint ha elégetjük a bábot, azzal nem csak a téltől, de minden egyéb bajtól is megszabadulhatunk. 

A harmadikosok is a farsangi hagyományokkal, népszokásokkal ismerkedtek meg filmrészletek, képsorok segítségével. A téma feldolgozásában jelentős szerepet kaptak az interaktív feladatok. A gyerekek, a farsangi szezon legjellegzetesebb édességét, a fánkot rajzolták le. Saját tervezésű busóálarcok is készültek, melyeket ki is tudtak próbálni.

A negyedik osztályosok már messzebbre tekintettek, képzeletben bebarangolták a világ számos országát, hogy megismerhessék különböző népek farsangi szokásait. Kreativitásukat jelmeztervező versenyen mutathatták meg, számoltak be a napközis tanító nénik az osztályok programjairól az iskola közösségi oldalán.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: