Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Fekete lett a Trevi-kút vize!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.05.24.

A klímaaktivisták szenet öntöttek a vízbe, hogy feketére színezzék azt.

Ismételten az „Ultima Generazione” („Utolsó generáció”) csoport tüntetői akcióztak, ezúttal Rómában, a Trevi-kútnál, hogy az éghajlatváltozás ellen tiltakozzanak. A csoport hét aktivistája bemászott a Trevi-kútba, majd szenet öntött a vízbe, hogy feketére színeződjön.

A csoport „Nem fogunk fizetni a fosszilis (üzemanyagokért)” feliratú transzparenseket tartottak a magasba, és azt kiabálták, hogy „országunk haldoklik”.

Miközben az aktivisták szenet borítottak a vízbe, mely feketére színezte azt, rendőrök ugrottak be a kútba, hogy elvigyék onnan az aktivistákat, miközben turisták filmezték a mutatványt. A videófelvételek alapján a helyszínen tartózkodó turisták többségének aligha nyerte el a tetszését az akció és sértegették az aktivistákat.

Az Ultima Generazione közleményében a fosszilis tüzelőanyagok állami támogatásának megszüntetésére szólított fel, ezt az akciót pedig az észak-olaszországi Emilia-Romagna régióban az elmúlt napokban bekövetkezett halálos áradásokkal hozta összefüggésbe.

Roberto Gualtieri, Róma polgármestere elítélte a tiltakozást, mely a legutóbbi az olaszországi műalkotások ellen irányuló akciók sorában. A polgármester egy tweetben érhető módon ingerült hangnemben azt írta:

„Elég volt ezekből az abszurd támadásokból a művészeti örökségünk ellen.”

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: