Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Felismerik, hogy ki látható a fotón?

Horváth Andrea | 2024.02.21.

Jubilál a Jókai Mór Városi Könyvtár Pápai Fotóalbumok sorozata, most pénteken épp 30. alkalommal nyílik ki egy helyi család fényképes kincsestára. A rendezvénysorozatnak Szabó Rita könyvtáros a szervezője, aki elmondta, a február 23-i alkalmon Babos János fotóriporter lesz a középpontban. Rengeteg fényképet készítve örökítette meg a város utcáit, épületeit, rendezvényeit és természetesen lakosait, de azért róla is készült néhány kép.

A köztiszteletnek örvendő fotós 2008-ban átvehette Pápa Város Díszoklevelét, s a könyvtár emlékfalán is szerepel a neve, hisz jó kapcsolata volt az intézménnyel, nagyon sok fényképét átadta a könyvtárnak, az archívumban közel 3000 képe szerepel. Babos János 2020-ban hunyt el.

A Pápai Fotóalbumok alkalmán Németh Éva és Babos Petra mesélnek a férjről, az édesapáról és a fotósról, akinek a neve a fényképezés szinonímájává vált Pápán. Közel tízezer fotóból válogattak, számos olyan pillanatfelvétel szerepel majd az előadásban, melyet korábban nem láthattak a pápaiak.

A Pápai Fotóalbumok tehát ezúttal Babos Jánosnál nyílnak ki, február 23-án, 17 órai kezdettel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermébe.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: