Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Felkészül: a Laki utca

Huszár Hajnal | 2024.03.14.

Megérkezett az első szállítmány Barabás térkőburkoló Borsosgyőrre, a Laki utcába – ez azt jelzi, hogy hamarosan itt is megkezdődik a járda felújítása. A városrészen február eleje óta zajlik a gyalogosfelületek megújítása, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. építőipari csoportja a Kökény utcában már helyreállította a járdát, jelenleg pedig a Nyárfa utcában zajlik a munka.

-A Laki utca járdájának felújítását a novemberi lakossági fórumon kérték a borsosgyőriek – idézte fel Németh Zsolt, a településrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, az igény jogos, hiszen az egykor mart aszfaltból épült járda mára teljesen tönkrement, néhol meg is semmisült.
-Ez az utca a falu egyik leghosszabb utcája, ahol sokan közlekednek gyalogosan, autóbusz-megálló is van az utca végén, ezért az önkormányzat meghallgatva az itt élők kérését most elvégzi a beruházást.

A Laki utcában 545 méter hosszan újul meg a páratlan oldali járófelület, a járda szélessége 1,3 méter széles lesz, vagyis több mint 700 négyzetméter felület válik biztonságossá és jól használhatóvá. Itt eltérően a Kökény és Nyárfa utcától új burkolóköveket fognak használni, hiszen itt a régi burkolatot nem lehet újra felhasználni.

-Borsosgyőrön minden járda megérett a felújításra – ismerte el dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen. Mint mondta, tisztában vannak a feladattal, de rangsorolni kell a munkákat. A Laki utca nagy forgalma, kihasználtsága miatt került előtérbe.
-A kövek leszállítása megkezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy holnap már indulhat a munka – közölte, hozzátéve – várhatóan április elején kezdik meg a beruházást a szakemberek és három hónapra tervezik a kivitelezés időtartamát.

A polgármester hangsúlyozta, a kivitelezőknek iparkodniuk kell, hiszen sok munka vár még rájuk az idei évben. Az egyensúly megtartására törekedve ugyanis Kéttornyúlakon és Tapolcafőn is terveznek infrastrukturális beavatkozásokat 2024-ben.

 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: