Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Félmillió forint adományt gyűjtöttek a belvárosi üzletek

Huszár Hajnal | 2024.06.26.

A szilveszteri adománygyűjtés után újabb jótékonysági akciót hirdettek a belvárosi üzletek, az összegyűlt pénzt ma délután adták át a Vajda Márta Iskola alapítványának. A nemes felajánlást Hetyei Olga, a Masni Ajándéküzlet tulajdonosa és Guti Edina, az Unisex divatáru üzlet tulajdonosa vitte el az intézménybe, ahol Erki Alexandra, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át, kifejezve köszönetét minden adományozónak.

Hetyei Olga érdeklődésünkre felidézte, a sikeres múlt év végi jótékonysági program után tavasszal kezdeményezte üzlettulajdonos társainál, hogy indítsanak újabb akciót. Közel 40 belvárosi üzlet támogatta az ötletet, így megindult a gyűjtés, melyhez Mészáros Ferenc biztosította az adománygyűjtő edényeket. Az üzletek felhívták vásárlóik figyelmét a jótékonykodás lehetőségére, az általuk adott pénzt pedig a vállalkozók további összegekkel egészítették ki. Így jött össze az 510 ezer forint adomány.
-Az volt a célunk, hogy a legjobb helyre kerüljön ez a pénz, ahol a legnagyobb szükség van rá, így választottuk ezúttal is a Vajda Márta Iskola alapítványát – tette hozzá a két üzlettulajdonos.

Erki Alexandrát meglepte az összeg nagysága és hálásan mondott köszönetet az alapítványuk nevében, azt pedig kiemelten megköszönte, hogy már második alkalommal lettek a jótékonysági program kedvezményezettjei.
-Az iskola alapfeladataihoz szükséges eszközöket a fenntartónk maximálisan biztosítja, ezért az adományokból mindig valami pluszt adunk a gyermekeknek, ez a plusz pedig a szabadidős programok biztosítása és az élménynyújtás – közölte. Emlékeztetett, a szilveszteri adományból csaknem minden osztály számára tudtak kirándulást szervezni, kisvonattal fagyizni vitték a diákokat és egy mindenki számára rendkívül érdekes és kedves gyermeknapot tartottak.
-Ebből az összegből meg tudjuk tervezni a következő tanév szabadidős programjait – árulta el az adomány felhasználási célját a kuratóriumi elnök.

Hetyei Olgától és Guti Edinától azt is megtudtuk, hogy az adománygyűjtést tovább folytatják, hogy annak ki lesz a kedvezményezettje, azt az üzletek közösen döntik majd el.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: