Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Figyelem! Ma éjfél a határidő!

Huszár Hajnal | 2023.09.15.

Szeptember 15. éjfél a befizetési határideje az önkormányzati helyi adók második féléves díjának. Vagyis ma még késedelmipótlék-mentesen lehet teljesíteni az adófizetési kötelezettséget. 
-Ide tartozik a magánszemélyek kommunális adója, a telekadó, az építményadó és a helyi iparűzési adó – közölte Szekeresné Markolt Zita. A polgármesteri hivatal adóügyi csoportjának vezetője emlékeztetett, a magánszemélyek most nem kaptak értesítőt, azt és a hozzá tartozó csekkeket már az első féléves adófizetési határidő előtt eljuttatták az érintettekhez.
A legtöbb adóalanyt, körülbelül 13.000 pápait a kommunális adó érinti. Ennek mértéke a közel 10 évvel ezelőtti bevezetése óta változatlan, évi 15.000 forint, vagyis most 7.500 forintot kell fizetni.
-Az adóalanyok többsége még mindig csekken fizeti be az adóját, de egyre többen választják az elektronikus befizetési módot. Pápa város honlapján is elérhető az elektronikus fizetési rendszer, amelyen gyors, kényelmes módja a kötelezettség teljesítésének – hívta fel a figyelmet a csoportvezető.

A vállalkozók elektronikus úton kapták meg az értesítést a fizetendő adókról. A számlavezetésre kötelezett vállalkozások átutalással tudnak eleget tenni fizetési kötelezettségüknek, aki erre nem kötelezett, csekken is fizethet. Pápán egyébként 2800 helyi iparűzésiadó-fizetésre kötelezett adóalany van.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: