Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Figyelem! Péntektől a legmagasabb hőségriasztás lép életbe

Szél Móni | 2023.08.24.

A harmadfokú hőségriasztás  augusztus 28. hétfő 24 óráig tart. Korábban  az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján augusztus 21-én 14 órától augusztus 24. 24 óráig másodfokú hőségriasztás rendelt el.

A tisztiorvos a hőségriasztást hétfő éjfélig meghosszabbítja, egyúttal harmadfokúra emeli az ország egész területére vonatkozóan, vagyis péntektől országszerte a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben!

A tartós hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

A szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.

A napok óta tartó kánikula és csapadékmentés időjárás miatt jelenleg hét vármegyében van érvényben tűzgyújtási tilalom. Kövesd a részleteket a katasztrófavédelem oldalán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőig napos, túlnyomóan derült idő várható, jellemzően 32-38 Celsius-fok közötti csúcshőmérsékletekkel. A levegő hőmérséklete hajnalra általában 16-23 fok közé hűl. A meteorológiai szolgálat az ország nagy részére magas, 27 Celsius-fok feletti középhőmérséklet miatt adott ki figyelmeztetést a következő három napra.

(fotó: illusztráció, pixabay)

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: