Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Figyelem! Változott a kommunális adó befizetési határideje

Huszár Hajnal | 2023.03.09.

Március 25-ig meghosszabbította a magánszemélyek kommunális adójának befizetési határidejét az önkormányzat, miután egy informatikai hiba miatt csak most kezdődött meg a csekkek kézbesítése – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Szalai Krisztina, a polgármesteri hivatal gazdasági osztályának vezetője. Ez azt jelenti, hogy eddig az időpontig fizethetik be a pápaiak pótlékmentesen a kommunális adó első féléves díját. A napokban megérkező borítékban a határozaton kívül csekket is kapnak az érintettek, de nemcsak ezen, hanem átutalással is fizethetnek.


A többi helyi adó, vagyis az iparűzési adó, telekadó és építményadó befizetési határideje változatlanul március 16-a – figyelmeztetett az osztályvezető. Mint mondta, az iparűzési adóval érintett ügyfelek elektronikus kapcsolattartásra kötelezettek, ők már március elején megkapták az adószámla kivonatot az adófizetési kötelezettségüket pedig átutalással teljesítik.


Az építményadó és telekadó mértéke változott az idei évtől, erről az érintettek a határozatot már februárban kézhez kapták. A magánszemélyekhez ezt postai úton juttatta el a hivatal, a levélhez a befizetésre szolgáló csekket is mellékelték.    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: