Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Fine Dining: az ősi Kína gasztrotörténetei

Szél Móni | 2024.11.10.

E címmel nyílt meg a Néprajzi Múzeum új időszaki kiállítása, amelyet január közepéig látogathatunk. A Kínai Nemzeti Múzeum kilencven tárgyán keresztül megismerhetjük, mit, hogyan, milyen elkészítési móddal fogyasztottak a történelem folyamán a kínai emberek.

„Hozzánk olyan tárgyak is érkeztek, amelyeket a korábbi alkalmakkor nem mutattak be, még sosem lehetett őket Európában, sőt egyáltalán Kínán kívül látni”

idézi a fidelio Wilhelm Gábor kurátort.

Több ezer éves régészeti tárgyakat is meg lehet tekinteni. Az étkezési szokások kevésbé változtak, mint ahogy azt mi Európában megszoktuk. A pálcika használata több ezer évre visszavezethető, ehhez képest az, hogy mi késsel-villával eszünk, egészen új fejlemény. 

(fotó/forrás:fidelio, Garai Edit / Néprajzi Múzeum)
 


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.11.23.

    Események ezen a napon a következő évekből: 1999, 2018

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: