Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Finom ételek, bájos kutyusok, szórakoztató programok

Huszár Hajnal | 2023.09.30.

Koraőszi idő és remek hangulat fogadta mindazokat, akik kilátogattak ma délután a külső-várkerti szabadidőparkba, ahol az idei városrészi nap-sorozatának utolsó állomását tartották.
A Tókertiek és Vajdaiak ünnepén minden együtt volt, amit csak kívánni lehet egy kellemes szombati családi-baráti programon. Kora délutántól tíz bográcsban készültek a finom ételek a látogatók megvendégelésére és az adománygyűjtésre. A főzőcsapatok változatos ételeket készítettek, a kondérokban többféle pörkölt, gulyás, pacal, székelykáposzta készült, egy csapat szüreti tarhonyás, szarvaskolbászos lecsós ételt készített, egy másik bográcsban pedig halászlé főtt.


-Szomszédunk Bakos László, ő hívott meg bennünket, hogy alakítsunk egy szomszédokból álló tókerti csapatot, mi pedig örömmel csatlakoztunk hozzá – mesélte Varjas Péter. A lelkes szomszédság bakonyi gombás pörköltet készített a kapott alapanyagokból és a maguk által vásárolt egyéb hozzávalókból. Az étel nagyon finomra sikeredett, ezt igazolta a gyorsan kiürülő bogrács, de hasonló sikerélménynek örülhetett a többi csapat is.

A park attrakcióit kihasználva több sportos elfoglaltságban próbálhatták ki magukat kicsik és nagyok egyaránt, de a kínálatban a biztonság és az egészségmegőrzés is megjelent egy-egy programelemben. A változatos gyermekjátékok nagyon sok családot vonzottak a parkba, volt kézműves foglalkozás, fanyűvő játékpark, babahempergő és óriás sakk is. A felnőtteket több zenés-táncos színpadi produkció szórakoztatta. A délután derekára már hatalmas volt a nyüzsgés a parkban, nemcsak a Tókertből és a Vajdáról, hanem más városrészekből is nagyon sokan eljöttek.


A városrészi napon ezúttal is meghirdették a kertvárosi és panelkutya szépségversenyt, melyre idén húsz büszke gazdi nevezte be kutyusát, vagyis a tavalyi évhez képest megduplázódott az érdeklődés a program iránt. A mezőnyben a babusgatni való ölebektől a méltóságteljes nagy macsókig mindenféle ebet megcsodálhattak az érdeklődők. A legszebb kutyusokat szakértő zsűri választotta ki, ők úgy fogalmaztak, hogy szívesen adtak volna minden bemutatott ebnek első helyezést.

Dr. Lázár Attila állatorvos, a zsűri elnöke elismeréssel szólt a kutyák rendezett állapotáról, fegyelmezett viselkedéséről és a gazdik gondosságáról és szeretetéről. A sok különdíjas köszöntése után, a helyezéseket is ismertették, eszerint a harmadik helyet Kovács Attila Maggie nevű golden retrieverje kapta, a képzeletbeli dobogó második fokára Áldozó Rebeka izabella tacskója állhatott fel, a győztes pedig Gyimóti Zsófia Bori nevű gyönyörű német juhászkutyája lett. 


A koraesti eredményhirdetésen díjazták a boxgép legjobbjait és itt hirdették ki a főzőverseny eredményét is. Dr. Guiás János Zsolt és Bakos László, a két városrész önkormányzati képviselője a jótékonysági főzőverseny harmadik helyezettjének járó díjat a DK csapatának adta át, ők vörösboros csülökpörköltjükkel érdemelték ki a dobogós helyezést, a második legfinomabb ételnek a Felsővárosi Csapat által készített székelykáposztát ítélte a zsűri, a győztes étel pedig a Nyugdíjas Egyesület által készített babos-csülkös pörkölt lett. A főzőversenyen egyébként 250 ezer forint adomány gyűlt össze – ez rekordösszegnek számít -, melyet a Fenyveserdő Bölcsőde vehetett át.


A vendégeket dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte a finálé előtt, a városvezető köszönetet mondott minden főzőcsapatnak, akik idejüket nem sajnálva egész délután jókedvvel készítették a finom ételeket, megköszönte a látogatóknak az adományokat és a fellépőknek is köszönetet mondott a színes produkciókért. 


A késő estébe nyúló rendezvény végén Solti Ádám színész-énekes előadása örvendeztette meg a közönséget, akit a Deresedő Wild Gerlicék együttes váltott a színpadon.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: