Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fogolyszökés Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.09.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2023. február 8-án 13 óra 36 perckor megjelentek egy pápai ingatlannál, hogy ellenőrizzék az ott lakó, bűnügyi felügyelet alatt álló férfit. Azonban a rendőrök érkezésekor a 30 éves pápai lakos nem tartózkodott otthonában.

Az elkövetőt 2022. október 6-án délután a körzeti megbízottak igazoltatták az egyik pápai utcában, mivel egy első forgalmi rendszám nélküli autóval közlekedett a biztonsági öv használata nélkül, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is állt. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsi hátsó rendszámtáblájának helyén egy másik járműhöz tartozó román felségjelzésű rendszám volt. A sofőr ruházatának átvizsgálása során, mobiltelefonjának tokjából kábítószergyanús anyagmaradvány került elő, majd a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A gyanúsított ellen járművezetés bódult állapotban vétség, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, kábítószer birtoklása vétség, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság, melynek keretében a Veszprémi Járásbíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. A felügyelet hatálya alatt a pápai lakos a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatta volna el.

A rendőrök a szökésben levő férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki és nagy erőkkel a keresésére indultak, majd 16 óra 25 perckor Pápán elfogták, majd előállították és őrizetbe vétele mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi ellen fogolyszökés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, és a nyomozó hatóság kezdeményezte az illetékes ügyészségen letartóztatásának indítványozását.

 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: