Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fókuszban a tél az evangélikus óvodában

Babos Petra | 2024.01.30.

Az elmúlt időszakban a téli évszak sokoldalú megismertetése volt a legfőbb cél a Csodavár Evangélikus Óvodában. Az apróságokkal beszélgettek a téli természetben végbemenő változásokról, a hideg-meleg érzékeléséről, az öltözködésről, a kismadarak életéről, gondoskodásuk lehetőségeiről és jeges varázslatban is volt részük a gyermekeknek – tudtuk meg Ságiné Bálint Tünde tagintézmény-vezetőtől. 


Az elmúlt napok során rengeteg játékkal, vizuális tevékenységgel készültünk a gyermekek számára. Késztettünk madáretetőt, megmentettük a jég fogságába esett játékokat, ismerkedtünk az Északi és Déli-sarkon élő állatokkal, festettünk jéggel, sapkát varrtunk magunknak, sokat verseltünk és énekeltünk és még a hópelyhek álmát is megtudtuk a Franz Kett Pedagógiai módszer alkalmazásával.
Óvodánk kiváló környezeti adottságait kihasználva az élő természet megfigyelésére van lehetőségünk, mind az erdőben lévő fák, kismadarak terén. Madármegfigyelő állomásunkban minden nap megtapasztalhattuk a kismadarak téli életét.
Célunk az volt, hogy a gyerekek kapjanak lehetőséget a környezeti problémák önálló felfedezésére, megoldások keresésére, a környezet iránti érdeklődés felkeltésére, alakuljon ki bennük a természet iránti szeretet és tisztelet, pozitív érzelmi viszony -hangsúlyozta Ságiné Bálint Tünde. 

Fotó: Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola Csodavár Óvodája

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: