Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Fókuszban a természeti értékek megőrzése – elkezdődött a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Varga Rebeka | 2024.05.17.

Kezdetét vette a Magyar Nemzeti Parkok Hete, május 26-ig országszerte csaknem 100 programmal várják az érdeklődőket.

Fókuszban a természeti értékek megőrzése

A nemzeti parkok igazgatóságainak tevékenysége messze túlmutat a védett fajok és élőhelyek megőrzésén, hiszen számos új feladatuk lett annak köszönhetően, hogy a természeti értékeket kiemelkedő figyelem övezi. Ezt az is bizonyítja, hogy a nemzeti parkok programjain egyre többen vesznek részt, intézményeik évről évre több látogatót fogadnak. Népszerűségüket növeli az is, hogy a pihenésnek, a szabadidő eltöltésének ma már része az aktív kikapcsolódás, a kirándulás, a természetjárás, akár a madárles, a vízi vagy barlangtúrák is – hangzott el a nyitórendezvényen.

Egy héten át jobbnál-jobb programokkal várnak

A hagyományoknak megfelelően a pünkösdi hétvégével kezdve egy héten át országos programsorozattal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok igazgatóságai. Hazánkban 10 intézmény csaknem ezer kilométernyi tanösvényt tart fönn, ők működtetik a mintegy 700 belföldi ökoturisztikai létesítmény felét, évente 1,6 millió regisztrált látogatójuk és az egész országra kiterjedő szálláshelyhálózatuk van.

Egészen fantasztikus programok várják az érdeklődőket, például barangolhatunk a Baradla-barlang tetején, megtudhatjuk, hogyan végeznek vízvizsgálatot a szakemberek, kedvezményes áron csodálhatjuk az arborétumok növényvilágát, kenuval hódíthatjuk meg a Dunát, kémlelhetjük az égi ragadozókat, nézhetjük a természet csodáit fotós szemmel, de a kis természetjárókat kincskereső és játszóház is várja, és ez csak egy kicsiny töredéke a programok hosszú sorának.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete május 26-ig országszerte csaknem 100 programmal várja az érdeklődőket. Az események listáját a magyarnemzetiparkok.hu oldalon tették közzé.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.06.14.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: