Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fókuszban az erdő

Babos Petra | 2023.10.03.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a tanév során több alkalommal szervez úgynevezett projekthetet vagy témahetet, melynek keretein belül egy-egy évfolyam a legkülönfélébb témákkal foglalkozik. Az idei tanév első projekthetét október 2. és 9. között tartják meg, melyben az erdő áll a középpontban. 


A hét során sok programon vehetnek majd részt diákok. A projekthét célja, az erdő megismerése, jellemzése és a környezetvédelmi nevelés, ökológiai szemléletmód kialakítása.
A projekthéten dalokat és verseket tanulnak, meséket olvasnak majd a résztvevő tanulók, ezeknek a fő témája az erdő lesz. 
Magyar nyelvtan órán anyanyelvi feladatokat, testnevelésen az erdő állataival mozgásos feladatokat, matekórán pedig szöveges feladatokat oldanak meg az erdő témakörben.  Idegennyelv órákon megtanulják az erdei állatok angol és német nevét. A napköziben plakátot és illusztrációkat készítenek. Ének órán az erdőről dalolnak, vizuális kultúrán az erdő és az erdei élőlényeket jelenítik meg. 
A projektzárót hétfőn tartják, a diákok ekkor számolnak be a hét eseményeiről. 

Fotó: Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: