Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folyamatos a készültség a Bakony-ér áradása miatt

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.23.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bakony-ér vízállása ma délutánra elérte a kritikus szintet, ezért a Katasztrófavédelem munkatársai korlátozták a Tapolcából beérkező víz mennyiségét.

Dr. Áldozó Tamás polgármester kora este a Bakony-ér tókerti szakaszán, az osztóműnél, valamint Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön tájékozódott a város folyóvizein tapasztalható állapotokról.

A városvezető a Médiacentrum kérdésére elmondta, számítottak arra, hogy a lehulló sok csapadék gondot okoz, hiszen a földeken és a befogadó folyókban rengeteg a víz. Dr. Áldozó Tamás folyamatosan egyeztet Kovács Ottóval, a Katasztrófavédelem helyi parancsnokával. Sajnos a víz szintje még emelkedik, de már egyre kevesebb a csapadék, ugyanakkor a Bakonyban lehullott nagy mennyiségű hó olvadni kezdhet a napokban.

Dr. Áldozó Tamás utasítást adott arra, hogy a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. álljon készenlétben arra az esetre, ha gépekkel és emberi erővel be kell avatkozni, illetve a gazdasági társaság ügyvezetője felvette a kapcsolatot azokkal a cégekkel, akiktől nagyobb mennyiségű homokot tudnak szállítani, ha homokzsákolásra lenne szükség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: