Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folyamatosan érkeznek a Kossuth utca kövei

Huszár Hajnal | 2024.03.03.

Február közepén futott be az első szállítmány tardosi mészkő a Kossuth utca rekonstrukciójának folytatásához. Azóta néhány naponként érkeznek újabb kamionok burkolókövekkel.

Az önkormányzat még múlt év végén döntött arról, hogy 70 millió forintot biztosít az Eötvös utca és a Deák Ferenc utca közötti szakasz megépítéséhez szükséges kőmennyiség megvásárlására, ezek szállítása zajlik és fejeződik be március közepére.

Eddig a 150 raklapnyi kő közel 50 százaléka érkezett meg (67 raklap), a szállítmányokban mind a négy féle színű és méretű burkoló megtalálható, mely az őszi lomb színvilágú utcakép kialakításához szükséges. A beérkezett építőanyagot egyelőre raktározzák és majd a kivitelezés kezdetén szállítják a belvárosba.

S hogy ez mikor lesz? Egyelőre az biztos, hogy a képviselő-testület a költségvetésben 171 millió forintot különített el a Kossuth utca rekonstrukciójának folytatásához. A soron következő ütemben a már elkészült szakasz végétől a Rákóczi utcai kereszteződésig tervezik megépíteni az utcát, az erre vonatkozó kivitelezői közbeszerzési eljárás már megindult.

A legoptimistább forgatókönyv szerint az eljárás sikeres lebonyolítását követően március végén-április elején indulhat, vagyis folytatódhat majd a munka.  A városvezetés azonban bízik abban, hogy még ennek a beruházási elemnek a befejezése előtt megkezdődhet a Deák Ferenc utcáig tartó szakaszra vonatkozó közbeszerzési eljárás is és folyamatosan haladhat a sétálóutca megújítása. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: