Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folyamatosan járták az utakat a Közút sózói

Huszár Hajnal | 2024.01.08.

Nem okozott redkívüli helyzetet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének a hóesés és az erős szél, de az elmúlt napokban folyamatosan mentek munkagépeik.

A közutasok vasárnap a teljes úthálózatot lejárták – ez 390 kilométernyi utat jelent – és elvégezték a síkosságmentesítést. Egyelőre csak a sózókra volt szükség, a hóekéket nem kellett bevetni. Ma hajnalban újra útra keltek a szakemberek, most az őrjáratos utakon végeztek újra a síkosságmentesítést, a Bakonyi térségben pedig szinte folyamatosan sózták a burkolatot, a hideg, csapadékos idő miatt ugyanis gyorsan visszafehéredett az útpálya.

Az erős szél eddig nem okozott problémát, kidőlt fákkal, letört nagy ágakkal nem volt dolguk a közutasoknak hétfő reggelig és úgy tudjuk, a tűzoltókat sem riasztották ilyen helyszínre.

A csapadék megszűnésével, tovább javultak a közlekedési körülmények, hiszen a szél gyorsan felszárítja az utakon megolvasztott jeget. A Magyar Közút Pápai Mérnökségének sózó autói egyelőre levonultak az illetékességi területről, a burkolatok immár a sótól fehérek, de a közutasok folyamatos készenlétben állnak és szükség esetén azonnal indulnak gépeik.

A szakemberek minden járművezetőt óvatos közlekedésre és fokozott odafigyelésre kérnek a téli időjárási körülmények miatt.     
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: