Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folyamatosan mennek a hótolók

Huszár Hajnal | 2023.01.22.

Aktív beavatkozást igényel a tegnap késő délután óta eső hó városunk térségében. A folyamatosan érkező égi áldás ma reggelre néhány centiméteres megmaradó havat eredményezett, így a közutak kezelői megkezdték a hóeltakarítást.

Városunkban eddig 5-6 centiméter hó hullott, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai már szombaton délután alásózási munkákat végeztek, hajnal óta pedig a hótolók is folyamatos szolgálatatban vannak. Buics Lajos kommunális részlegvezetőtől megtudtuk, 8 munkagéppel és 20 munkatárssal dolgoznak jelenleg is a hóeltakarításon. A munkát a főbb városi utakon kezdték ekézéssel, hómentesítették a kerékpárutakat, de már a mellékutcák többségére is eljutottak a kisebb gépekkel. A nagyobb forgalmú járdákról, valamint a lépcsőkről és a buszmegállókból kézi erővel takarítják el a havat. A folyamatos havazás miatt a járófelületek újra kifehéredhetnek, de a városfejlesztő munkatársai megállás nélkül dolgoznak. A városban minden út járható, de latyakos, hókásás burkolatokra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnöksége hótolói szombaton kora délután indultak útnak, az előző napokban végzett megelőző sózásnak köszönhetően egyelőre nincs túl nehéz dolguk az utakon, de a folyamatos havazás miatt nekik is megállás nélkül kell menniük. A mérnökség munkatársai 12 órás váltott műszakban 7 saját géppel és 4 bérelt traktorral járják az illetékességi terület útjait. Farkasgyepűnél folyamatos beavatkozást igényel a havazás, a nagyforgalmú főbb útvonalakat is többször lejárták már és a mellékutakon is legalább egyszer már végig mentek a munkagépek. Az utak nagyrészt sónedvesek, latyakosak, de a folyamatos havazás miatt újra kifehéredő mellékutak is vannak, ám minden út jól járható. Sindler Péter mérnökségvezető arról tájékoztatott, a havazás megállását követően még több órás munkájuk lesz, az utak hómentesítésével.

Mind a városi, mind az állami utak kezelője azt kéri a közlekedőktől, hogy a téli útviszonyoknak megfelelő sebességgel és fokozott óvatossággal közlekedjenek a balesetek elkerülése érdekében.  

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: