Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Folyosógaléria új képekkel

Horváth Andrea | 2024.03.22.

A református gimnázium képzőművészetis növendékei rendszeresen kiállítanak iskolájukban, csütörtökön a második emeleti Folyosógalérián nyílt tárlat. Kerpel Péter tagozatvezető köszöntötte a megjelenteket és ő méltatta a diákalkotásokat.

 

Elmondta, hogy a tárlatra minden évfolyamról válogattak képeket. Az anyag gerincét azok a plakáttervek adják, melyeket egy várpalotai gyermekvédelmi szervezet pályázatára készítettek. A korábban megszokott témákból és technikákból is látható egy-egy mű.

 

Tanulmányrajzok, projektmunkák, de jónéhány szorgalmi feladat is helyet kapott a galériában. Ez utóbbiak azért fontosak, mert a szabad alkotásokban kötöttségek nélkül jelenik meg a növendék gondolatvilága, ízlése és tehetsége, s ez egyre fontosabbá válik.

 

– A felsőbb évesektől ugyanis azt várjuk már, hogy vizuális választ adjanak egy-egy feladatra, továbbgondolják, egyéni, kreatív megoldásokkal dolgozzanak. Az alsóbb évesek megtanulják, hogyan lehet megoldani az adott technikával megoldani a feladatokat, aztán az évek múlásával mindenki létrehozza a saját képi világát. Ez már az életben való boldoguláshoz segít hozzá – mondta a tagozatvezető.

 

A megnyitón ott volt Joó Luca is, aki bekerült vizuális kultúra tantárgyból az OKTV harmadik fordulójába. Felkészítő tanára Boros Zita. Luca elmondta, hogy bár izgult a második fordulóban, jól sikerült a készített portré. A harmadik fordulóra Gulácsy Lajos életéből kell felkészülnie, s ott is lesz kreatív feladat.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: