Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódik a csatornák mosatása

Huszár Hajnal | 2024.05.15.

A zárt csapadékvíz-elvezetők mosatását végzi ezekben a hetekben a Pápai Vízmű Zrt. A munkára külső vállalkozót vontak be, hiszen a nagy átmérőjű csatornák megtisztításához nagy gépre van szükség.

A szakemberek hétfőn kezdték meg a munkát, dolgoztak a Vak Bottyán utcában, a Vízmű utcában, kimossák a zárt csapadékvíz-elvezetőt a Juhar utcában, a volt Kilián lakótelepen, a Képző és Klauzál utcában és a Wesselényi utcait is átmosatják. Az itt lévő gerincvezetékek 200-300 milliméter átmérőjűek, az eddigi tapasztalatok szerint körülbelül egyharmad részig teltek fel szennyeződéssel. Az eliszapolódott és a víz útját nehezítő szennyeződés leginkább falevelekből, az utcán eldobált szemétből és az útról lesodródó kavicsból áll, ami a víznyelőkön keresztül jut a csatornába.

A csapadékvíz-elvezető rendszer működtetését és karbantartását tavaly nyár óta végzi a Pápai Vízmű Zrt. Azóta a nagy, 1000 milliméter átmérőjű csatornákat már átmosták, a kritikus helyszíneken beavatkozásokat végeztek és a nagy befogadóképességű nyílt árkok rendbetételét is megkezdték.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: