Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Folytatódik a kadétképzés a Közgázban

Haraszti Gábor | 2024.02.29.

2021 júniusában született együttműködési megállapodás a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, valamint az MH 47. Bázisrepülőtér között a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozásról. A program olyan népszerű, hogy már a második képzés is elindult.

A program célja a köznevelési intézmények honvéd kadétjai számára olyan honvédelmi nevelési események, tematikus élmény- és közösségépítő programok szervezése és támogatása, amelyek a Honvédelmi Sportszövetség szakmai irányítása mellett biztosítják a komplex honvédelmi nevelést.

A pápai iskola az előző tanévben pályázott először a sportszövetséghez. A pályázati kérelmüket elfogadták, ennek keretében a „közgázos” lány és fiú tanulók öt alkalmas, kézi tusás önvédelmi kurzuson vettek részt, melyet egy lőelméleti képzés után négy gyakorlati foglalkozás és háziverseny követett. A térkép- és tereptani elméleti foglalkozáson a terepi tájékozódás alapjaival ismerkedtek meg a diákok, amit két alkalmas menetgyakorlat követett. A kadét pályázat keretében megvalósuló foglalkozások 2023 májusában eredményhirdetéssel egybekötött ünnepséggel zárultak, ahol 138 tanulót köszöntöttek. Az élénk érdeklődésen felbuzdulva az iskola ismét pályázott, méghozzá sikerrel.

– Az idei tanévben ősszel második alkalommal pályáztunk a Honvédelmi Sportszövetség a „Honvéd Kadét Program szabadidős honvédelmi nevelését megvalósító programok támogatás” pályázati kiírására. Örömmel értesültünk arról, hogy a sportszövetség elfogadta pályázati kérelmünket. Így van lehetőségünk legalább négy alkalommal programot szervezni honvéd kadét tanulóink számára. Ezek közül kötelező elemként legalább egy gyalogtúra, egy lövész- és egy küzdősport gyakorlati foglalkozás, ezeken kívül pedig airsoft lövészet megismerési, kipróbálási lehetőségét biztosítjuk. Most az első eseményen vettünk részt, diákjaink judóztak. A küzdősport gyakorlati foglalkozás négy, 60 perces foglalkozás keretében lehetőséget biztosít a judo küzdősport megismerésére, kipróbálására. A különböző technikák megtapasztalásával a tanulók elsajátítják az alábbi fogásokat: földre dobás, gáncsolás, szabadulás fogásokból, földre viteli technikák. A diákok élvezték a foglalkozásokat, örömmel voltak itt – mondta a Pápai Küzdősport Centrumban tartott judo foglalkozáson Scheller György, szakmai igazgatóhelyettes.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: