Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Folytatódik a magyar rockzene képregényes feldolgozása: a második kötetben a 80-as évek kerültek fókuszba

Müller Ádám | 2024.05.08.

Megjelent a magyar rockzene történetét bemutató képregény második kötete, amely a nyolcvanas-kilencvenes éveket tárja az olvasók elé. A zenekarok történetét egyedülálló módon dolgozza fel képregény formájában a Magyar Rocktörténet második kötete.

A több mint száz oldalas könyvben igyekeztek a korszak minden fontos szereplőjét és műfaját felvonultatni,bár nyilván vannak, akik még bekerülhettek volna. Folytatódik az első kötetben megismert fiktív hős, Pallagi Karcsi története is, aki beáll dolgozni a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat és ezen keresztül a magyar popszakma urához, Erdős Péterhez, feladata a tehetségek felkutatása és pályára állítása. A rendszerváltás a lehetőségek tárházát hozza, Karcsi munkáján keresztül betekinthetünk az ismert koncerthelyszínekre, búcsúkoncertekre. Képregényesítve olyan fontos események is megelevenednek, mint az István, a király című rockopera bemutatója, a Fekete bárányok-koncert vagy a Sziget fesztivál indulása.

A sorozat célja, hogy a képregények segítségével a fiatal generáció is megismerhesse és megszeresse a hazai rockzene nagy alakjait és az adott korszak slágereit. A kötet humoros, karikatúraszerű stílusban mutatja be a hatvanas-hetvenes évek legfontosabb zenekarait, mint a Bizottság, Bikini, Dinamit, VHK, Kontroll Csoport, URH, KFT, CPg, Edda, Karthago, Első Emelet, Solaris, Pokolgép, Ossian, Akela, Bonanza Banzai, Quimby, Csókolom, PUF, Kispál és Borz, Tankcsapda, Nyers, Kimnowak, és az ezekhez kapcsolódó zenészlegendákat.

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  A szókimondó rapper

  Az amerikai rapper, dalszerző, Cardi B (1992) a hip-hop világ egyik...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: