Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódik a nemzetközi együttműködés

Pintér-Papp Eszter | 2023.01.28.

Újabb állomáshoz közeledik az Ohio Nemzeti Gárda 121. Légi Utántöltő Ezred és az MH 47. Bázisrepülőtér együttműködése – adta hírül a Honvédelem.hu.

Az Egyesült Államok Légiereje Ohio Légi Nemzeti Gárda 121. Légi Utántöltő Ezred KC-135 Stratotanker típusú repülőgépe jelenleg az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kecskeméti bázisán tartózkodik. Ezt az alkalmat kihasználva zajlottak egyeztetések a jövőbeli együttműködési lehetőségekről. Az év során – a tervek szerint – még legalább két alkalommal érkezik Magyarországra a gép, hogy közös kiképzésen vegyen részt az MH 47. Bázisrepülőtér és a Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred állományával.

Az egyeztetésen részt vett a KC-135 repülőgép két pilótája, Brian Butler alezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred Műveletirányító Század parancsnoka, Koch János százados vezetésével az MH 47. Bázisrepülőtér szakterületi felelősei, valamint vendéglátóként a kecskeméti repülődandár képviselője. Egyeztettek a Nehéz Légiszállító Ezred C-17 szállító repülőgépei légi üzemanyag-utántöltéséről és a pápai repülőtéri kiszolgáló személyzet, valamint a gép legénységének közös kiképzési lehetőségeiről. Ezek közé tartozik a tűzoltók és üzemanyag-töltők típusképzése, a repülőműszakiak általi gépvontatás és parkoltatás, illetve különböző repülőtéri kiszolgáló eszközök segítségével végzett teherrakodás. A gép személyzete ezeken túl bepillantást nyerhet és tapasztalatokat szerezhet mindkét pápai katonai szervezet működésébe.

Az együttműködés a tavalyi indulást követően lendületesen halad, és mind a három szervezet számára hasznos tapasztalatokat nyújt.

Fotó: Honvédelem.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: