Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Folytatódik a piac környezetének rendezése – hétfőn lezárják a parkolóként használt területet

Huszár Hajnal | 2023.10.13.

Hétfőn lezárják a piaccsarnok és a pavilonsor közötti területet, megkezdődik a burkolatépítés előkészítése – közölte Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Mint ismeretes, augusztusban a húsbolt melletti területen már kialakítottak egy rendezett parkolót a korábbi murvás felületen, most ez a beruházás folytatódik.


Unger Tamás hangsúlyozta, ez a munka része a piac környezetének rendbetételét célzó tervnek. Eredményeképpen a vegyes szerkezetű burkolat helyett mindenütt aszfaltos felület fogadja majd a piacra és az üzletekbe érkezőket.
-Az a célunk, hogy ez a terület megfelelő minőségben szolgálja ki az itt lévő üzleteket és hozzájáruljon a belvárosi parkolási igények kiszolgálásához – közölte. Emlékeztetett, az új parkolási rendszer bevezetésekor az volt a cél, hogy a fizető parkolókból befolyó bevételek fedezzék a rendszer fenntartási és működtetési költségeit és lehetőséget nyújtsanak a parkolók fejlesztésére, bővítésére. A mostani beruházás is ebbe a koncepcióba illeszkedik.

A hétfőn kezdődő munkálatok jelentős forgalomváltozással járnak a piac környékén – hívta fel a figyelmet Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Az aszfaltozással érintett területet teljesen lezárják, így ott sem parkolni, sem árusítani nem lehet majd a következő hetekben.
-Nagy munkagépekkel dolgoznak a kivitelezők, ezért a balesetveszély elkerülése érdekében munkaterületté nyilvánítjuk a piac és a pavilonsor közötti részt. A területet az Ady sétány felől a kihelyezett zöld oszlopoknál zárjuk le hétfőn reggel, a Szabadság utca felől pedig a piaccsarnok pavilonsor felőli zöldfalának vonalában zárjuk a területet. Ez azt jelenti, hogy a húsbolt környékén található parkolók továbbra is használhatók lesznek, beljebb azonban nem jöhetnek a járművek – közölte.

A munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak. Ez idő alatt új ágyazatot készítenek és aszfaltszőnyeggel borítják a jelenleg murvás felületeket, kijavítják a meglévő aszfaltburkolat hibáit, felfestik a parkolóállásokat, az Ady sétány felől egy közlekedő felületet alakítanak ki és megkezdik a parkolóhoz tartozó sorompók telepítését. A piaci parkolót három helyen zárják majd sorompóval, a húsbolt két oldalán és az Ady sétány felől.
A hetivásár sátras árusai a pavilonsor és a kerékpárút közötti területre költöznek – tudtuk meg a városfejlesztési osztályvezetőtől.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: