Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódik az együttműködés az egyházakkal

Huszár Hajnal | 2024.01.31.

Hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy az új év kezdetén a város vezetői egyeztetésre hívják a történelmi egyházak képviselőit. Ez idén is megkezdődött már, dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester a Városházára invitálta az egyházi vezetőket. Kedden a katolikus közösségek és a baptista gyülekezet képviselőivel beszélgettek, a találkozók pedig csütörtökön folytatódnak, amikor a református és az evangélikus felekezetek vezetőit várják év eleji tanácskozásra.


A találkozók egyik fontos témája a múlt év áttekintése. Mind az egyházak képviselői, mind az önkormányzat tájékoztatást ad az előző esztendő történéseiről, aztán pedig az aktuális év terveiről, feladatairól szól a beszélgetés.


Az önkormányzat lehetőségeihez mérten minden évben támogatja a gyülekezeteket terveik megvalósításában, erre az idén is számíthatnak a közösségek, bár egyelőre még nem konkrét összegekről folynak a beszélgetések, hiszen azokról, csak a kész beavatkozási tervek költségvetése és az egyházi források számbavétele után lehet szó. A tervek megismerése és egyeztetése azonban minden fél számára fontos, a most zajló beszélgetések pedig a személyes kapcsolattartásban is meghatározó szerepet játszanak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: