Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódott a KEVE-program a Weöres-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.18.

A napokban ismét a Weöres Sándor Általános Iskolában járt Dobó-Kocsis Gábor rendőr főhadnagy, kiemelt megelőzési főelőadó. A KEVE-programnak köszönhetően ezalkalommal a láthatóság fogalmával és az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedtek a diákok.

Az első és második évfolyamosokkal tisztázták a láthatóság fogalmát, megismerkedtek a Látni és látszani! elv fontosságával. A diákok megtudhatták, melyek azok a környezeti tényezők, melyek akadályozzák vagy rontják a biztonságos közlekedés feltételeit, a megfelelő látási viszonyokat és megismerkedtek a holttér fogalmával is. A kisdiákok a láthatósági mellény használatáról, a fényvisszaverő karkötő, hátizsák fontosságáról is hallhattak információkat.

A harmadik és negyedik évfolyamon az elsősegélynyújtás elméleti alapjaival ismerkedtek a tanulók, akik megtudták, hogy a tőlünk telhető és elvárható segítségnyújtást nem szabad elmulasztanunk. Szituációs játékok segítségével elemeztek kisebb sérüléseket, értékeltek baleseti helyzeteket. Szó esett a felismerés, a segélyhívás, a segítségnyújtás, az elsősegélynyújtás folyamatáról. A foglalkozáson az alapvető életmentő helyzetekről is szó esett.

A Weöres-iskola diákjai újabb hasznos ismeretekkel gazdagodtak a foglalkozásoknak köszönhetően.

Fotó: az iskola Facebook-oldala

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: