Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódott a közlekedésbiztonsági program a Weöres-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.31.

A KEVE program keretében ismét a Weöres Sándor Általános Iskolában tartott foglalkozásokat Dobó-Kocsis Gábor rendőr hadnagy, megbízott kiemelt főelőadó.

A foglalkozásokat megelőzően, januárban a tanító nénik az első évfolyamon a rendőri karjelzésekről, a második osztályokban az elsőbbségadásról, a harmadik és negyedik évfolyamon pedig az elsősegélynyújtás alapjairól tanultak a gyerekekkel. 

Dobó-Kocsis Gábor a foglalkozás keretében az elsősökkel megnézett egy oktatófilmet a rendőri karjelzésekről, majd a legfontosabb jelzéseket bemutatta a legkisebbeknek, akikkel arról is beszélgettek, mikor van szükség a rendőrök jelenlétére, a forgalomirányításra.

A második osztályosok az elsőbbségadásról tanultakat ismételték át. Beszéltek a közlekedési jelzőlámpákról, a különböző közlekedési helyzetekről. 

A harmadik és negyedik évfolyamon az előzetes tudásra alapozva bővítette a rendőr hadnagy a diákok ismereteit. Megbeszélték, mi a teendő, ha egy baleset szemtanúi vagyunk. Hogyan segíthetünk? Mit von maga után, ha elmulasztjuk a segítségnyújtást?

A Weöres-iskolás diákok tudása sok hasznos ismerettel bővült a KEVE program foglalkozásainak kösözönhetően.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook)

     

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: