Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Főznie kellett, ezért kést hajított élettársa felé a pápai férfi

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.20.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves pápai férfival szemben, aki 2022 májusában veszekedés közben kést hajított az élettársa felé és azzal megsebesítette a nőt – olvasható a Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az elkövető élettársával és két kiskorú gyermekükkel élt egy pápai lakásban. 2022. május 25-én délután, egy ismerősükkel együtt mindannyian otthon tartózkodtak. A gyerekek a hálószobában televíziót néztek, édesanyjuk a felügyeletük miatt a szoba és a konyha között közlekedett, míg vendégük a konyhában foglalt helyet. A vádlott a konyhában tartózkodott, ahol egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel hagymát tisztított.

A férfi a hagymatisztítás közben ideges lett, mert munka után neki kellett ételt készítenie, ezért veszekedni kezdett élettársával, majd mérgében közepes erővel a párja felé hajította a kést, amely az asszony hátának bal oldalát érte és életveszélyes sérülést okozott.

A vádlott ekkor a sértettet egy székre ültette és azonnal bejelentést tett a segélyhívón, azonban tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állította, hogy a nő elesett és úgy szúrta meg magát.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: