Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Funkcionális torna kicsiknek

Horváth Andrea | 2024.05.08.

A pápai Szent Anna Római Katolikus Óvodában pár hónapja indultak el a funkcionális tornafoglalkozások. Ezek lényege, hogy játékos formában, természetes gyakorlatokra építve fejleszti a gyerekek mozgását, ezáltal az idegrendszer érését is. Az oviban a mozgásfejlesztésre, a testtartás javítására, a szervezet erősítésére helyezik a hangsúlyt. A foglalkozásokat Zsebeháziné Takács Beáta és Vései Simon Ágnes tartja, akik a szülők számára szerveztek egy bemutató alkalmat.

A funkcionális torna az egyik olyan mozgásfejlesztő módszer, amely a gyakorlatokat az emberi test természetes mozgására, funkcionalitására fókuszálja. Az óvodás korú gyermekek számára különösen fontos, mivel ebben az életszakaszban történik a mozgásfejlődés alapvető kialakulása.

Az idegrendszer érése és a mozgásfejlődés szorosan összekapcsolódik. Az idegrendszer fejlődése során az agy és az idegek egyre hatékonyabban kommunikálnak egymással, és ez lehetővé teszi a testünk mozgásának finomabb kontrollját és koordinációját. Az óvodás korban ezt a folyamatot aktívan támogatni kell olyan tevékenységekkel, amelyek segítik a motoros készségek, az egyensúlyérzék és a koordináció fejlődését.

A funkcionális torna ilyen szempontból kiváló lehetőséget kínál, mivel olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek javítják a testtudatosságot, az egyensúlyt és a mozgáskoordinációt. Ezek a gyakorlatok segíthetnek az óvodásoknak abban, hogy jobban megismerjék és uralják a testüket, valamint javítsák a fizikai teljesítőképességüket.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: