Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Funkcionális világbajnokságra készül Vadicsku Szabolcs

Haraszti Gábor | 2023.07.20.

Sikerrel kvalifikálta magát a funkcionális fitnesz világbajnokságra a Kisalföldi AszC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója, Vadicsku Szabolcs. A világeseménynek szeptember végén Kanada ad otthont.

A Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ) által évente megrendezett korosztályos Nemzeti Bajnokság a funkcionális fitnesz sportág legmagasabb szintű magyarországi rendezvénye. 2023-ban külön verseny keretében zajlott az ifjúsági, a masters és a felnőtt korosztályok megmérettetése a nemzeti bajnoki címekért. Előbbi bajnokság szolgált a Nemzetközi Funkcionális Fitnesz Szövetség, az iF3 által rendezett korosztályos világbajnokságok kvalifikációjaként. A zalaegerszegi Alsóerdei Sportközpontban rendezett erőpróbán Szabolcsnak több számban is bizonyítania kellett rátermettségét.

– Erő, állóképességi, saját testsúlyos és vegyes feladatok is voltak, ilyen volt például az evezés, a medicinlabda dobás, a lábemelés a rúdhoz, a dobozon átlépés, az ülőtartás, a gyűrűn húzódzkodás, tolódzkodás, dupla ugrálókötél hajtás, kézenjárás. Egyáltalán nem vagyok megelégedve magammal, nem is az eredmény volt a legfontosabb – egyébként az első helyről két ponttal maradtam le – de a formát tekintve nem tudtam megközelíteni a korábbi European Masters Throwdown-on mutatott teljesítményemet. A világbajnokságig van még több mint két hónap hátra, próbálok minél jobban és többet edzeni, egy biztos: nem fogom feladni és mindent megteszek, hogy a magammal szembeni elvárásoknak meg tudjak felelni – mondta a sportoló.

A szeptember 30-án kezdődő világbajnokságra a verseny első három helyezettje utazhat, Szabolcs bízik benne, hogy addig sikerül támogatókat szereznie ahhoz, hogy Vancouverben méltóképpen tudja Pápa városát képviselni.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: