Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Futva ismerték meg a nevezetességeket

Haraszti Gábor | 2024.06.15.

Pápa Város Önkormányzatának támogatásával a Pápai Atlétikai Club második alkalommal rendezte meg a CoolTourRun elnevezésű eseményét. A rendezvény több mint egy futóverseny, hiszen a délelőtt folyamán úgy lehetett a város szívében található sportlétesítményeket, nevezetességeket megismerni, hogy közben a résztvevők tettek az egészségükért és felhívták a figyelmet a mozgásra.

7, 15 és 22 kilométeres táv közül választhattak a jelentkezők, akik a Pápai Sport Centrumból indulva érintették a Várkertfürdőt, a Sportcsarnokot, a Kékfestő Múzeumot, a Pannonia Reformata Múzeumot és az Esterházy-kastélyt is. Hét kilométeren az abszolút kategóriát Végh Tamás nyerte, aki 30 percen belül ért célba.

– Először vettem részt ezen a futóversenyen, nagyon tetszett, szép helyeken kellett keresztülfutni, változatos volt a pálya, volt benne egy kis lépcsőzés is. Heti 5-6 alkalommal szoktam futni, örülök, hogy elsőként sikerült célba érkeznem, gratulálok a szervezőknek és a segítőknek, hiszen jók voltak a frissítések, jól lehetett követni az útvonalat, ha tehetem, jövőre is itt leszek – mesélte a Nemesszalókról érkezett győztes.

Györkös Virág szervező örömét fejezte ki, hiszen a tavalyinál többen jelentkeztek, a közös bemelegítés előtt közel százan vették át rajtszámukat.

– Szerettük volna nemcsak a pápaiakat, hanem a környékbelieket is megmozgatni, ez úgy gondolom, sikerült, sőt nemcsak a városból és környékéről, hanem Tapolcáról, Veszprémből és Budapestről is köszönthettünk futókat. Szeretnék köszönetet mondani a támogatóknak és a segítőknek, nélkülük nem tudtuk volna ilyen gördülékenyen lebonyolítani a rendezvényünket.

Eredmények:

7 km

Férfiak 1. Végh Tamás 2. Jose Ruiz 3. Lovas Barna

Nők 1. Winhoffer Júlia 2. Jópeti Anna 3. Raschekné Krajner Anna

14 km

Férfiak 1. Tamás Attila 2. Helgert József 3. Molnár Máté

Nők 1. Herrfurth Dóra 2. Gulyás Anna 3. Kovács Eszter

21 km

Férfiak 1. Babos Csaba 2. Jeff Tumelty 3. Jarfas Gyula

Nők1. Tóth Judit 2. Farkasné Bertus Andrea 3. Baardli Carina

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: