Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Galamb-és kisállat kiállítás

Haraszti Gábor | 2024.01.06.

Négy év kihagyás után az 1959-ben alakult V-85 Pápai Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében rendezi meg kiállítását. Az idei seregszemlén több mint 40 tenyésztő közel 400 egyedet hozott el.

Dr. Pintér József Zsolt, a pápai egyesület vezetője elmondta, a koronavírus-járvány és a madárinfluenza miatt 2019 után tudtak ismét összejönni a tenyésztők Pápán, ami az állatok minőségén és az érdeklődésen is érzékelhető volt, hiszen nagyon jó bírálatok születtek és sokan látogattak el a terembe.

– A kisállattenyésztés minden szegmensét érinti a mostani rendezvény, nagyon sok tenyésztő, sok fajtájú galambját hozta el erre a két napra, van 300 galambunk, 18 tyúkunk, 14 nyulunk, emellett fácánok, kis-és nagypapagájok, pintyek is megtekinthetőek. Pápa mellett Győrből, Kemenesmagasiból, Sümegről, Székesfehérvárról is érkeztek kiállítók, úgy gondolom, nagyon színvonalas a kiállítás, az állatok mind kondícióban, mind minőségben sokat emelkedtek az elmúlt évekhez képest.

Az egyesület elnöke elmondta, a rendezvény végén kiállításgyőztes és tenyésztői tiszteletdíjakat osztanak ki. A kiállítás szombaton 18, vasárnap 12 óráig látogatható, a belépő 500 forint, a 14 év alattiaknak ingyenes.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: