Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Galéria a sínek alatt

Horváth Andrea | 2024.06.25.

Sínen, pontosabban sínek alatt van a Vasút Galéria kialakítása. Ézsiás István művész ötlete és szervezése, az önkormányzat sokrétű segítsége, a vasút támogatása és a Refi háttérmunkája adódik össze ebben a projektben, melynek már folyamatban van a kialakítása. A tervek szerint a nyár folyamán nyitják meg a kiállítást.

 

Szellemi szülővárosként emlegeti Pápát Ézsiás István, szívügye a város képzőművészeti élete. Az országban már több, vasútállomásokhoz kötődő galériát szervezett, s Unger Tamás alpolgármesterhez fordult ötletével, miszerint a pápai aluljárót is jó lenne ilyen célra használni.

 

Az önkormányzat kifestette az aluljárót, majd elkészült a tíz darab vitrin, ezekről még hiányzik a plexi, de Kerpel Péter, Ézsiás István és Nagy József már arról egyeztetett, milyen lesz a végső összkép.

 

A vitrinek egy részébe egy állandó anyag kerül Ézsiás Istvánnak köszönhetően, a többi vitrinbe pedig a református gimnázium képzőművészetis növendékeinek alkotásai kapnak helyet. Kerpel Péter elmondta, hogy szeretnének átfogó képet adni a Refiben folyó művészati munkáról.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: