Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Galéria a sínek alatt

Horváth Andrea | 2024.07.05.

Ézsiás István képzőművész, a Refi képzőművészeti tagozata és Pápa Város Önkormányzata összefogásának köszönhetően megnyílt a pápai aluljáróban egy galéria. Az ötlet nem új, a kezdeményező Ézsiás István már több településen is részt vett hasonló tárlat kialakításában. Az, hogy Pápán is van egy ilyen, elsősorban Muha Mária gépészmérnök, kulturális menedzser gondolata volt. Ézsiás István felesége sajnos már nem tudott jelen lenni az ünnepélyes megnyitón, de szellemiségét és kreativitását őrzi a kiállítás.

Az ötletről Ézsiás István beszélgetett Unger Tamással, az alpolgármester pedig örömmel támogatta a kezdeményezést. A megnyitón elhangzott, hogy a folyosóra ráfért a festés és a takarítás, ezeket a munkákat az önkormányzat gazdasági társaságai végezték el. Unger Tamás alpolgármester hozzátette, a kezdeményezés azért is fontos, mert így az alkotások nem képtárakban rabul ejtett művek, hanem a hétköznapok részei. A vasúti aluljáróban sokan megfordulnak, így ezek az alkotások nem maradnak észrevétlenek.

Kerpel Péter tagozatvezető kiemelte, ez az új galéria is hozzájárul ahhoz, hogy a város "Dunántúl Athénje" jelzője újabb színtéren gazdagodjon. A kiállítás két részből áll, az állandó anyag Ézsiás István munkásságát mutatja be, a változó tárlatelemeket pedig a református gimnázium művészetis diákjainak alkotásaiból válogatják. Az anyaggal igyekeznek átfogó képet adni az iskolában folyó munkáról, vannak festmények, grafikák és kisplasztikák is.

A kiállítás megteremtői és létrehozói kérik az arra járókat, hogy vigyázzanak a galéria anyagára, hogy ez a kezdeményezés is jó hírét vihesse a városnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: