Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Gamer illatok vagy inkább szagok?

Farkasdi Gyula | 2024.03.23.

Még gyerekkorunkban, csak viccelődtünk azon, hogy milyen lenne, ha egy film vagy éppen játék közben lehetne érezni annak az eseménynek az illatát amit éppen nézünk.

Ezt alkották meg a GameScent eszközében.

Ugyan az Ubisoft készített egy fake videót amit 2016-ban mutatott be a South Park: The Fractured But Whole játék kapcsán, ami elég meggyőző lett.

A bemutatott eszköz a Nosulus Rift nevű kiegészítő, aminek hála játék közben érezhetjük az egyik szereplő brutális szellentéseit. A felhelyezést követően, kb. mint néhány éve a covid miatt a maszkot, az orrunkat takarjuk vele és az adott pillanatban már jön is az orrfacsaró bűz.

Az Ubisost cég jó poénnak gondolta, hogy még videót is készített róla.

 

Itt a kézzel (orral) fogható GameScent

(Fotó: Will Greenwald)

A játékélmény fokozására tervezett GameScent fejlett mesterséges intelligencia segítségével a játék hangját valós időben rögzíti és elemzi, így minden jelenethez kiválasztja a legmegfelelőbb illatot.

A megvásárolt eszköz hat féle illatot tartalmaz, lövöldözés, robbanás, versenyautó,erdő, vihar, és egy illatsemlegesítőt.

A közeljövőben bővül a kínálat az ígéret szerint,a vér, óceán, sportaréna, a frissen vágott fű, zombi valamint a nagyvárosi szagokkal, utántölthető patronban.

Széleskörű kompatibilitás biztosít, akár játékkonzolt, PC-t, TV-t vagy VR-headsetet használ a játékos. Még csak az Egyesült Államokban használható, az ottani elektromos hálózatra tervezték.

A Far Cry 6-tal prezentálták, a Játékfejlesztői konferencián a GameScent.

A bemutatón lévők nagyon erős szagokról számoltak be, többen panaszkodtak fejfájásra, allergiában szenvedőknek valószínű nem ajánlott a készülék.

Forrás: GameScent

Borító: Pixabay

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: