Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Grőber Attila: Én valóban hiszek abban, hogy lehetek olyan polgármester, aki az egység polgármestere lesz

Huszár Hajnal | 2024.06.20.

Átvette polgármesteri megbízólevelét Grőber Attila, aki októbertől lesz a város első embere. A hivatalos eseményt ma tartották a Városházán, a megbízólevelet dr. Édes Ágnes adta át a leendő polgármesternek.

A Helyi Választási Bizottság elnöke felidézte a választási törvény polgármester választásra vonatkozó részleteit és a helyi választás eredményét ismertette. Mint mondta, a Választási Bizottság dr. Áldozó Tamást a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt közös polgármester-jelöltjeként, Grőber Attilát az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület – Demokratikus Koalíció – Jobbik-Konzervatívok – LMP-Magyarország Zöld Pártja – Magyar Szocialista Párt – Momentum Mozgalom – Párbeszéd-A Zöldek Pártja közös polgármester-jelöltjeként, Marton Sándort a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltjeként, Molnár Istvánt pedig független polgármester-jelöltként vették nyilvántartásba a választásokra.


Június 9-én a város 23.087 választópolgárából 13.640 fő adta le a szavazatát, ebből a polgármester-választás vonatkozásában 13.459 volt az érvényes szavazat. 
-A polgármester-jelöltek közül Molnár István 561 darab, Marton Sándor 889 darab, dr. Áldozó Tamás     5.136 darab, Grőber Attila 6.873 darab érvényes szavazatot kapott – sorolta az eredményeket dr. Édes Ágnes. Hozzátette, a Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a választás eredményes volt, lebonyolítása során törvénysértés nem történt.


-Pápa város polgármestere 2024. október első napjától Grőber Attila – jelentette ki és átadta a leendő polgármesternek a megbízólevelét. Grőber Attila ünnepélyesnek nevezete a pillanatot és az előtte álló feladat komolyságáról beszélt.
-Én valóban hiszek abban, hogy lehetek olyan polgármester, aki az egység polgármestere lesz, aki az egész közösséget fogja képviselni. Ez nagy kihívás és komoly felelősség – közölte a Médiacentrum kérdésére az átadón. Mint mondta, mióta szembesültek az eredményekkel és a kedélyek lecsillapodnak, azóta ez a felelősségérzet egyre erősebb benne.
-Ez egy rendkívül értékes pillanata az életemnek. Ritkán szokták az embert polgármesterré választani, velem például először történt meg ez – tette hozzá mosolyogva. Felidézte, egy ismert pápai jobboldali gondolkodótól kapott üzenetet, az üzenet írója elismerését fejezte ki, hogy az elmúlt választások sikertelensége után mindig talpra állt, ez pedig üzenet lehet mindenkinek, hogy aki pozitívan gondolkodik, akiben van akarat, elszántság és tudja mit szeretne, van jövőképe, az álljon ki az értékeiért.

Grőber Attila azt is elmondta, a következő hónapok a készüléssel telnek majd számára és új képviselőtársai számára. Ezt ő már meg is kezdte.
-Kedden egyeztettem Áldozó Tamás polgármester úrral, ez egy nagyon higgadt és konstruktív beszélgetés volt. Nagyjából megegyeztünk abban, hogy minél hamarabb történjen meg a hivatalba lépésem, ő felajánlotta az átadás-átvételnél a segítségét és megállapodtunk a menetrendben is – árulta el.


A leendő polgármester elismerte, még nem ismert pontosan, hogy kik lesznek a társai a testületben a saját politikai közösségéből, hiszen Kerti Györgyi a Területi Választási Bizottság elutasító határozata ellen fellebbezett a Kúriához, így a képviselő-testület összetétele még nem jogerős. Meglátása szerint mindenki megnyugtatására fontos lenne ilyen szoros eredménynél, ha a szavazatokat újraszámolnák. Szerinte ez jogi és politikai kérdés is már.
-Szerintem a leendő győztesnek is fontos, hogy magabiztosan vegye fel a mandátumát és mondhassa azt, hogy ezt én nyertem.

 

Grőber Attilát arról is kérdezte a Médiacentrum, hogy miként képzeli a jövőt, mi lesz elismert tanári pályájával. Válaszában elmondta, két helyzetet szeretne elkerülni: azt, hogy egyáltalán nem lehet órája és azt, hogy olyan mennyiségű tanári munkát várjanak tőle, ami a polgármesteri munkáját kicsit is akadályozná. Ha a kettő között találnak megoldást, akkor szívesen vállalna néhány órát.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: