Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Gyakorlati lövészfoglalkozás

Haraszti Gábor | 2024.03.29.

A négy alkalomból álló küzdősport gyakorlati foglalkozás után az Első Magyar Polgári Lőegylet lőterén folytatódott a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium honvéd kadét diákjainak a Honvédelmi Sportszövetség által elfogadott pályázati kérelemből megvalósuló foglalkozások sora.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a honvéd kadét közismereti képzés során a diákok a mindennapi életben is használható tudásra tesznek szert, ilyen például az elsősegélynyújtás, a terepen való tájékozódás, a táborozási ismeretek vagy akár az önvédelem. A tanórai elfoglaltságot szabadidős programok egészítik ki. Ezek egyrészt az elméletben tanultak gyakorlását segítik, másrészt a diákok számos olyan programon vehetnek részt (pl. sportlövészet, küzdősportok, hagyományőrzés), amelyekre csak a honvéd kadétok járhatnak. A közgázosok a Pápai Judo Akadémián tartott foglalkozáson elsajátíthatták a földre dobást, a gáncsolást, a fogásokból való szabadulást, a földre viteli technikákat. A diákok legutóbb a lőtérre látogattak, ahol három alkalommal kapcsolódhattak be a légpuska-lövészet gyakorlati képzésébe.

– Nagyon köszönjük a lőegyletnek, hogy ennyire együttműködőek velünk, hiszen tanulóink – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is kipróbálhatták a lövészsportot – mondta Somogyi Katalin, a Honvéd Kadét Program instruktora. – A pályázatot megvalósító programok közül a gyalogtúra, az air soft lövészet és egy saját szervezésű honvédelmi vetélkedő vár még ránk. A pápai és Pápa környéki általános és középiskoláknak többek között logikai versenyekkel, hadtörténelmi totóval, akadálypályával, szellemi totóval és ügyességi játékokkal is készülünk. A verseny május 11-én Mátyusházán lesz, amelyre a versenyzőkkel minden érdeklődő, szülőt, barátot szeretettel várunk – tájékoztatott az instruktor.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: