Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyere anya, gyere apa, mentsük meg a Földet!

Horváth Andrea | 2024.04.19.

Ezzel a mottóval szervezett családi programot  a Huszár ovi a Föld napjához kapcsolódóan. A gyerekeket és szüleiket hét állomás várta, melyek a Föld élőhelyeit szimbolizálták. Minden gyermek kapott egy vándorbotot, azzal indultak útnak, tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Somlai Nikolett Rózsa igazgatóhelyettes..

Volt erdő, mező, kiskert, vizes élőhely, de a város élővilága, a levegő védelme és az ökológiai lábnyom is szerepelt az egyes állomások feladatai között. Mind a hét helyszínen az óvó nénik rövid ismertetőt tartottak az adott élőhelyről, védelméről.

A családok fontos ismereteket szereztek játékos formában. A mezőn a kisnyuszik nyomába kellett eredni zsákban ugrálva, a kiskertben répaültetés volt, ahol számított a gyorsaság is. A szélforgó sem hagyományos volt, kiegészült egy pillangóval, s az activity sem hiányzott, különféle állatokat kellett elmutogatni.

Az ökológiai lábnyom állomásán a szülők és a gyerekek egymás cipőjét krétával körberajzolták, ezt ki is színezték aztán. De kapcsolódott helyszín a szelektív hulladékgyűjtéshez, és volt mocsárjárás is a vizes élőhelyek állomásán.

Minden állomáson színes fonal került a vándorbotra, s aki teljesítette a hétpróbát, ajándékot is kapott, nem mellékesen a program mottójának megfelelően meg is mentette a Földet.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: