Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyerekek a bázisrepülőtéren

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.12.

Pápán az MH 47. Bázisrepülőtér a Nehéz Légiszállító Ezreddel  és a Boeing céggel közösen minden évben megrendezi az Iskolák Napját. A bázisrepülőtér állománya számára fontos, hogy folyamatosan tartsák a kapcsolatot a fiatalokkal, hiszen az ilyen programokon megszerzett élményeikkel lehet a fiatal generációt hazaszeretetre nevelni.

A Honvédelem.hu híradása szerint május 11-én tizennyolc intézmény közel hétszáz diákja ismerkedett meg a bázisrepülőtér mindennapi életével, technikai eszközeivel és katonáival az Iskolák Napja program keretén belül.

A gyerekek először őrkutyás bemutatót láthattak, majd a statikus bemutatók járműveit közelről is megnézhették, illetve beülhettek a vezetőülésekbe is. A kifutón felsorakozó kiszolgáló járművek között megtalálható volt egy speciális, külön repülőtéri feladatokra fejlesztett tűzoltóautó, targonca, speciális emelőszerkezet, Toyota Hilux tűzoltóautó és egy Unimog teherautó is. A régebbi időket bemutatva két légijármű is helyett kapott a sorban -Mi-24 harci helikoptert és egy MiG-21 vadászgépet is láthattak a tanulók. A legnagyobb érdeklődés természetesen a Stratégiai Légiszállítási Képesség égisze alatt üzemeltetett C-17 nehéz szállító repülőgép iránt mutatkozott, a fiatalok nemcsak a gép fedélzetét, hanem a pilótafülkéjét is megnézhették.

Fotó: Honvédelem.hu

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: