Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyermeknap a Várkertben

Horváth Andrea | 2024.06.02.

Bár múlt szombaton a bizonytalan időjárás miatt elmaradt a Városi Gyermeknap, ma pótolták a programot – mindenki örömére. Valóban megelevenedett a Várkert, hisz a Pápai Városi Óvodák tagintézményei hét állomáson/kontinensen várta a családokat változatos feladatokkal. A Jókai Mór Művelődési Központ a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete támogatásával egy játékokkal teli gyerekparadicsomot varázsolt a játszótér mellé, de volt piknikdomb és mindenféle finomság.

 

Horváthné Végh Judit, a Pápai Városi Óvodák igazgatója elmondta, hogy lelkes és kreatív kollégáinak köszönhetően a Várkert a város legnagyobb világutazó  játszóterévé változott. Nehéz lenne megbecsülni, hogy hányan voltak a rendezvényen, mindenesetre ötszáz és ezer közé tehető a létszám. Nehéz megmondani, hisz a Várkert szerencsére elég nagy terület, így zsúfoltság nem volt, ám a feladatoknál sok helyütt sorban álltak a családok.

Somlai Nikolett Rózsa igazgatóhelyettes elmondta, hogy Észak-Amerikában az Erzsébetvárosi ovi szervezésében nyomkövetés, kenutúra is szerepelt a programban, Dél-Amerikában a riói karneválba, színes kavalkádba csöppentek a családok a Fáy ovi óvónői segítségével. 

Afrika a  Huszár ovi földrésze volt, szafarin vehettek részt a gyerekek, Európában a nátuskertis óvónők számos országot varázsoltak a területre, többek között Olaszországot és Franciaországot, spagettitekeréssel és toronyépítéssel.

Ausztráliában nem maradhatott ki a kenguru, a vombat és a koala, az Antarktiszon a lékhorgászatot is kipróbálhatták a kicsik. Ázsiában pagodát építettek, kínai jeleket rajzoltak. A felsorolás nem teljes, hisz az óvónők fantáziája valóban nem ismert határokat.

Az állomásokon a világútleveleket le kellett pecsételtetni, majd egy ládába bedobni – értékes nyeremény járt érte. A zene sem hiányzott, Horváthné Szabó Andrea adott koncertet a családok örömére.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: