Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyermekvédelmi tanácskozás

Babos Petra | 2024.02.29.

Éves szakmai tanácskozást tartott a Szent Anna Házban az ESZI Család-és Gyermekjóléti Szolgálat. A jelzőrendszeri tanácskozáson szó esett a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat 2023. évi szakmai munkájáról és a Gyermekjóléti Központ speciális feladatkörében működő fogyatékosságügyi tanácsadó feladatairól is.


Müller Bernadett megbízott intézményegység-vezető elmondta, a gyermekjóléti szolgálatoknak a törvényi előírásnak megfelelően, minden év február 28-ig szakmai tanácskozást kell szervezi, a gyermekjóléti szolgálat előző évi munkájáról.
-Az idei év elején, január hónapban kiküldtük a jelzőrendszeri tagoknak (védőnők, bölcsődék, óvodák, iskolák, azon intézmények, amelyek kiskorú gyerekekkel lehetnek kapcsolatban) azon kérdőíveket, amelyeken ők a munkájukról megküldték adatszolgáltatásukat. Ezek alapján, illetve a szolgálatnál végzett munka statisztika adatai alapján állítottuk össze a beszámolót – tudtuk meg Müller Bernadettől.
-A visszaérkezett adatszolgálatatások alapján a szakemberek összesítettük az adott intézmények adatait, külön az általános iskolák, középiskolák, óvodák, védőnők adatszolgáltatását, melyet összehasonlítottunk az előző 2022-es évvel és vontuk le az adott következtetéseket, több-kevesebb jelzés érkezett, illetve a jelzések tendenciát. Az elmúlt évben több olyan típusú jelzés is érkezett a szolgálathoz, amely előzőleg nem volt jellemző, ezen jelzések új kihívások elé állítják a kollégákat.


Meghívott vendégként Borsi Eszter, a balatonalmádi Gondos Panni Szociális Központ fogyatékosságügyi tanácsadója tájékoztatta a megjelenteket a munkájáról és az elérhetőségéről.
A tanácskozáson Volstrommer Henriett szakmai vezető a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat 2023. évi szakmai munkáját értékelte. 

    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: