Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyertyaszentelő a katolikus oviban

Babos Petra | 2024.02.04.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén szentmisén vettek részt a Szent Anna Római Katolikus Óvodába járó apróságok. Az ünnepen arra emlékeztek, hogy Szűz Mária, negyven nappal Jézus születése után, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban.

A világ világosságával való találkozás szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása. A gyertya mint Jézus Krisztus jelképe egyike a legrégebbi szentelményeknek. A szentmisén minden csoportból 1 felnőtt és 1 nagycsoportos gyermek égő gyertyával a kezében körmeneten vett részt, majd a mise végén Salgó Ferenc atya megáldotta a gyertyákat, amelyen az óvoda épületének képe látható.  


Tarróné Szücs Zita óvodavezető elmondta, a szentmise a hét lezárása volt, hiszen az ünnephez kapcsolódóan népi szokásokat is megjelenítettek, volt mackókiállítás, mackós játék, kreatív tevékenység, amelyek medvékről szóltak, mesék, versek is – tudtuk meg az óvoda vezetőjétől, aki hozzátette, a családok otthonról is hozhattak gyertyákat, amelyeket az ovi mini skanzenjében mutattak be egy kiállítás keretében. 

Fotó: Szent Anna Római Katolikus Óvoda

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: